Skip to content Skip to footer

Nieuws

Persbericht

Persbericht, aankondiging Rainbow Week 2022 in Hilversum

De vierde Gooise Rainbow Week in Hilversum vindt plaats in de periode van vrijdag 7 tot en met zaterdag 15 oktober. 

Na een spectaculaire aftrap op vrijdagavond 7 oktober met het Rainbow Ball in De Vorstin vinden er een week lang activiteiten plaats om de sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBTIQ+ personen te bevorderen en om aandacht te vragen voor seksuele- en genderdiversiteit en inclusiviteit! Iedereen is welkom!

Stichting Gooi & Vecht Inclusief organiseert de Rainbow Week en activiteiten die ervoor zorgen dat inwoners die zich als LHBTIQ+ identificeren, zichzelf kunnen zijn, kunnen houden van wie zij willen, zich veilig voelen én mee kunnen doen. Dit doen wij in samenwerking met de gemeente Hilversum, en ook met buurgemeenten. Om de inclusiviteit te bevorderen willen wij dit ook heel graag met lokale bedrijven en organisaties doen!  Voor de opening van Rainbow Week 2022 op zaterdag 8 oktober zal een Pride Safari georganiseerd worden. Een kleurrijke tour door de binnenstad in Hilversum langs initiatieven van ondernemers die aansluiten op de Rainbow Week.

En er is dit jaar extra aandacht voor de roze ouderen in verzorgingstehuizen. Nieuw dit jaar is een Rainbow Week banenmarkt en er is een AutiRoze activiteit, voor en door LHBTI+ personen met autisme. Ook pakt het Filmtheater Hilversum weer uit met een groot aantal films voor de verschillende doelgroepen en zijn er de hele week weer activiteiten in café Brabant. En staan we uitgebreid stil bij coming-Outdag op dinsdag 11 oktober.

Meer over stichting Gooi en Vecht Inclusief

Stichting Gooi & Vecht Inclusief maakt zich sterk voor de Rainbow Community in de Gooi & Vechtstreek. We willen bereiken dat iedereen, ongeacht gender of seksuele oriëntatie, zich vrij voelt om overal zichzelf te zijn. Onder inclusief verstaan we ook dat we niemand uitsluiten, op welke grond dan ook. De stichting zet juist een stap extra voor mensen die nog niet of niet meer bij machte zijn voor zichzelf op te komen, bijvoorbeeld jongeren, ouderen en mensen met een beperking. Waar nodig komen we in actie. Het grootste deel van onze aandacht besteden we aan activiteiten ten behoeve van de Rainbow Community zelf. We streven als stichting naar verbinding en zichtbaarheid, zowel binnen de Rainbow Community als binnen de maatschappij. We organiseren jaarlijks een groot evenement zoals de Rainbow Week, ieder kwartaal een wisselende activiteit en maandelijks repeterende activiteiten.

Houd onze website en Instagram pagina in de gaten voor updates over het programma.

www.gooienvechtinclusief.nl

Instagram;

https://www.instagram.com/gooienvechtinclusief/   

Op deze pagina zullen wij jullie up-to-date houden middels onze nieuwsbrieven.
Klik op een datum en het PDF bestand wordt zichtbaar.

Nieuwsbrief 16-12-2021 

What's your reaction?
7Smile0Boos1LOL0Droevig1Love
Over ons
Stichting Gooi & Vecht Inclusief zet zich in de Gooi- en Vechtstreek in voor een brede invulling van het lokale regenboogbeleid om de sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHBTI-personen te verbeteren. De stichting bestaat uit vrijwilligers en betrokken mensen die activiteiten organiseren en mensen verbinden om bij te dragen aan een gelijke toekomst voor iedereen.
Stichting Gooi & Vecht Inclusief © 2022.